lördag 5 april 2014

Hur har världen förändrats de senaste decennierna?

"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world." -Nelson Mandela

Ibland kan det vara svårt att få en överblick om vad som händer i världen. Blir det någon förbättring eller blir det bara värre och värre?

 

Några av de bästa TED talk som visar hur det ser ut är Hans Roslings tal där han går igenom hur världen förändrats de senaste decennierna.

Tillsammans med pedagogisk och lättförståelig statistik förklarar han något som annars skulle vara svårt att få grepp om. Dessutom gör han det men en viss humor och härlig engelska där man fortfarande kan höra det svenska ursprunget.

Kanske blir du förvånad över hur långt vissa tidigare fattiga längder har kommit.


Antalet människor ökar snabbt men hur länge kommer detta fortsätta?

Ibland är det bra att ta sig en titt på världen och se om gamla uppgifter fortfarande stämmer. Hur många människor finns det på jorden just nu?

Dessa TED talk börjar också bli lite gamla nu men oavsett detta så verkar det hända en hel del i världen. Vi får se hur långt vi har kommit till 2050 och anstränger vi oss så kanske det ser ut mer som vi själva vill.
"The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it." -Albert Einstein

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar