onsdag 9 april 2014

Horoskop - vad säger stjärnorna om dig?

    "We are all of us stars, and we deserve to twinkle." -Marilyn Monroe

Ibland händer det att man går ut en stjärnklar natt och tittar ut i universum och känner hur liten man är jämfört med allt annat som finns där ute. En liten varelse i det stora universum - som i sin egen lilla värld kan hoppas ha någon betydelse.


Även fast jag ofta ligger mer åt det logiska och naturvetenskapliga tänkandet så tycker jag det är kul att läsa om vad "stjärnorna vill säga till mig idag" och hur de påverkat vem jag är/blev.

Man ger dem så mycket betydelse man själv väljer att ge dem. Passar de inte in så är det bara att strunta i dem. Men när världen ändå är så komplicerad som den är så kan horoskop ibland ge lika bra tips som vilken annan person där ute. Kanske får de mig att tänka på något jag annars hade missat ;)

På sin jakt att lära känna sig själv så kan man alltid jämföra sig med sina horoskop. Men för bästa effekt kanske man bör låta någon annan göra det åt en för att man inte bara ska plocka ut det bästa...


Vattumannen passar in på mig ganska väl. Även om jag kan ifrågasätta vissa punkter... Men än är jag ganska ung - kanske finns en rebell där inne någonstans som längtar efter att få komma ut ;)

"Vattumannen är ofta före sin tid och väljer att gå sina egna vägar. En egensinnig nytänkare som eftersträvar frihet och oberoende. Vattumannen är självständig och har ett stort frihetsbehov. Vattumannen ogillar inblandning från andra. Lyssnar gärna på råd, men gör i slutändan allting på sitt speciella sätt. Ofta mot strömmen, djärv, företagsam och idérik.

Vattumannen är en stor humanist som gärna engagerar sig i sociala frågor. En vid och framförallt brokig bekantskapskrets är kännetecknande. Vattumannen blir lätt uttråkad av det vanliga, monotona vardagslivet. Den som är präglad av detta lufttecken föredrar omväxling och har en dragning till udda, kreativa människor som har förmåga att leva efter sina egna normer.

Vattumannen har ofta annorlunda intressen och okonventionella åsikter och kan vara bestämd och oberäknelig. Vattumannen följer sina impulser och kan upplevas en smula nyckfull och rastlös. Många upprorsmakare, rebeller och trendsättare är präglade av detta tecken. En djärv och företagsam läggning är kännetecknande.

Planeten Uranus är tecknets härskare. Den enda planet i solsystemet som inte följer ett givet mönster utan har sina egna astronomiska regler! Det oväntade, originella sättet att förhålla sig till omvärlden är kännetecknande för Vattumannen. Envis och bestämd, hopplös att påverka och styra, men härligt uppfriskande med sin ungdomliga rebellanda och företagsamhet!"
- See more at: http://www.dagenshoroskop.nu/horoskop/stjarntecken/index11.html#sthash.cRqaoIwM.dpuf

http://www.astroguide.se/alla-stjarntecken/Vattumannen/

http://www.astrologirummet.se/vattumannen.html

(Liknande beskrivningar)


Tuppen passar nog också ganska bra fast inte riktigt lika bra som vattumannen.  T.ex. punktlighet (brukar vara bra att komma i tid) och näst sista stycket om drömmeri och resor. Ambition finns det en del av också.

Tuppen egenskaper - kinesiskt horoskop
"Tuppar utför uppdrag plikttroget och vid motstånd kämpar de modigt. De är upptagna och ofta självfixerade, men är känsliga och alltid artiga mot vänner. Tuppar är alerta, och punktliga, de fokuserar extremt på detaljer och är perfektionister. Men detta kan leda till problem om de tar på sig för mycket arbete och då inte hinner med allt. Tuppar vill att deras göromål ska få mycket bra respons men viktigast är att de får utdelning för sina prestationer. Tuppen är viljestark och har gott om självförtroende, ibland kan de vara alltför skrytsamma och har svårt att medge att de kan ha fel.

Som chef är Tuppen krävande men han får saker och ting utförda och tänker på de anställdas bästa. Tuppar är mindre bra diplomater och är alltid raka, ibland snudd på brutala och ignorerar andras känslor. Tuppen är envis och har stor tillit till sig själv, den ger sig aldrig och blir oftast framgångsrik. De är mycket ambitiösa och vill alltid lyckas bättre och bättre. Pengar hanterar de bra och de kan konsten att vara ekonomiska utan att vara snåla.

Tuppar är dagdrömmare och svävar ofta bort i fantasin. De är nyfikna och älskar att resa och upptäcka nya platser och kulturer. De älskar spännande möten med människor och gillar att debattera. De är mycket vältaliga och goda skribenter. Trots sin sociala kompetens har de behov av tillfällig ensamhet. Men Tuppar är alltid underhållande och gillar att vara i rampljuset.

Tuppen passar bäst med oxen, ormen och draken. Tuppen passar mindre bra med tigern och annan tupp."


- See more at: http://www.dagenshoroskop.nu/horoskop/kinesiskt/tecken12.html#sthash.zDHEq6hm.dpuf

Brukar ni titta in era horoskop? Tycker ni de passar er? Är det bara trams eller finns det något vettigt i dem? Lämna gärna en kommentar om ni har lust :) 


"For my part I know nothing with any certainty, but the sight of the stars makes me dream." - Vincent Van Gogh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar